FAQ:  Newborn

Wat is het beste moment voor een newbornsessie?

Wanneer jullie interesse hebben in een newbornsessie, hoor ik dit graag al tijdens de zwangerschap; ik reserveer dan een plekje voor jullie. Zodra jullie kleintje geboren is, plannen we vervolgens samen een definitieve datum.
Bij een geposeerde newbornsessie zal dit zijn wanneer jullie kleintje ongeveer tussen de 6 en 15 dagen oud is.
Bij een lifestyle newbornsessie is deze periode iets ruimer; deze kan - als jullie dat willen - ook plaats vinden wanneer jullie kleintje een paar weken oud is.


Wat is het verschil tussen "geposeerd" en "lifestyle"?

Bij een "geposeerde newbornsessie" moet je denken aan een (slapende) baby, liggend op een mooie, grote doek of knus in een schaal of mandje.
Er wordt gebruik gemaakt van verschillende accessoires zoals bijvoorbeeld een rokje, mutsje, knuffeltje of doek om de kleine in te wikkelen.
De foto’s draaien geheel om jullie kleine wonder en alles  wordt op elkaar afgestemd; de poses, de accessoires, de omgeving maar bijvoorbeeld ook het (kunst)licht.

Bij een "lifestyle newbornsessie" blijven de eerder genoemde doeken of schalen achterwege; het is jullie eigen woonkamer of slaapkamer dat het “decor” vormt bij deze foto’s.
Niet alleen jullie kleintje wordt vastgelegd, maar ook papa, mama en eventuele broertjes of zusjes.
Door weinig te poseren (op af en toe een aanwijzing / tip na), ogen de foto’s natuurlijk, realistisch en zijn het vooral de oprechte momenten en emoties die jullie terug zullen zien.


Waar vindt een newbornsessie plaats?

Een newbornsessie vindt altijd plaats bij jullie thuis; in de vertrouwde omgeving.

Indien jullie kiezen voor een geposeerde newbornsessie, kom ik met mijn verplaatsbare studio (en een heleboel accessoires) naar jullie toe. Een kleine voorwaarde hiervoor is echter wel dat ik kan beschikken over een vrije ruimte van ongeveer 3 bij 4 meter.


Hoe zit het met kleding?

Een geposeerde newbornsessie is meestal ongekleed (op eventueel een luier na).
Alle gebruikte materialen worden na iedere sessie sowieso gewassen (dus daar hoeven jullie je geen zorgen om te maken).
Bij een lifestyle newbornsessie is de keuze geheel aan jullie; het speciale eerste pakje, een serene witte romper, de puurheid van een ongeklede baby, of misschien juist een combinatie hiervan?
Kleding dat op elkaar afgestemd is (bij bijvoorbeeld de aanwezigheid van een broertje of zusje), doet het ook altijd erg goed op foto's.